Rijschool Jochems
Rijschool Jochems
Rijschool Jochems
Rijschool Jochems
Rijschool Jochems
Rijschool Jochems
Rijschool Jochems
Rijschool Jochems
Rijschool Jochems
Rijschool Jochems
Rijschool Jochems
Rijschool Jochems
Rijschool Jochems
Email naar Rijschool Jochems
Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Motorrijden is een geweldige hobby


Maar je geniet het meest wanneer je vertrouwen hebt in je eigen beheersing. Samen met een goed inzicht verhoogt dat je plezier enorm. Bij de opleiding voor het A-rijbewijs door Rijschool Jochems wordt er, naast de benodigde rijvaardigheid en motorkennis, ook alle aandacht aan deze onderdelen gegeven.


Bij de motorrijlessen staat veiligheid natuurlijk voorop. Het mag uiteraard nooit gebeuren dat u uzelf of iemand anders met uw acties in gevaar brengt. Om gevaarlijk situaties te voorkomen worden daarom op een besloten gebied eerst de basisvaardigheden geleerd, waarna u dan al met enige ervaring in het verkeer kunt. U leert verantwoordelijkheid te nemen voor alle dingen die u wilt doen in het verkeer.


Het belangrijkste doel van de opleiding is dus dat u technisch goed maar vooral ook veilig leert motorrijden en daarbij leert omgaan met andere weggebruikers en met alle mogelijke verkeerssituaties.

 

Motor-rijbewijs | A

1 op 1


Wij van Rijschool Jochems willen onze leerlingen de juiste aandacht geven die individueel nodig is. Daarom zijn onze rijlessen altijd 1 op 1, waarbij de instructeur zal volgen in de auto of met een eigen motor.


Materiaal


Bij de motorrijlessen is beschermingsmateriaal een belangrijk gegeven. Om je te beschermen tijdens het motorrijden adviseren wij je om een goede uitrusting te dragen.


Je bent verplicht om een goedgekeurde motorhelm te dragen. Deze moet goed op je hoofd passen en vastgemaakt zijn. Het beste is een helm te dragen die licht is van kleur. Of van reflecterende kenmerken is voorzien. Rijschool Jochems stelt, voor het gebruik tijdens de rijles en examen, kosteloos een goedgekeurde motorhelm ter beschikking. Uiteraard mag je ook je eigen motorhelm dragen, mits goedgekeurd.


Gebruik ook bij voorkeur oogbescherming. Denk hierbij aan een helmvizier, motorbril of bijvoorbeeld een (zonne)bril. Draag hoge schoenen of laarzen die ook je enkel bedekken. Uiteraard kunnen handschoenen niet ontbreken. Draagt handschoenen of wanten die je handen helemaal bedekken. Je polsgewrichten zijn zoveel mogelijk bedekt.


  

Je broek moet je benen bedekken; je jas bedekt je bovenlichaam en armen. Broek en jas mogen één geheel vormen. Draag bij voorkeur kleding die speciaal bedoeld is voor motorrijders. De uitrusting moet in ieder geval stevig genoeg zijn om je te beschermen tegen aanraking met het wegdek. Of tegen de hete uitlaat van de motorfiets.


Ook heeft je kleding bij voorkeur reflecterende eigenschappen, of andere kenmerken die ervoor zorgen dat je goed opvalt in het verkeer. Tot slot moet de kleding je tijdens het motorrijden voldoende beschermen tegen de weersomstandigheden.


Categorieën


Voor motorrijlessen moet je minimaal 17 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor een motor (theoriecertificaat A) of een rijbewijs voor een auto (rijbewijs B).

Sinds januari 2013 zijn er 3 rijbewijscategorieën. Licht, midden en zwaar. Vanaf 24 jaar mag je direct instromen in de zware categorie. Wil je eerder je motorrijbewijs halen? Dan dien je te beginnen in de categorie A1 of A2, afhankelijk van je leeftijd.


Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) je nodig hebt, hangt af van het motorvermogen, je leeftijd en ervaring.


Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW. De minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.


Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. Je moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben. Wel kun je al starten met de opleiding voor deze categorie als je 19 jaar bent. Je kunt het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat je eerst rijbewijs A1 hebt gehaald. Je moet dan wel minimaal 20 jaar zijn om te kunnen starten met deze opleiding.


Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Je moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van

rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.


Voor meer informatie over het behalen van je motorrijbewijs kun je natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen.

  

Rijschool Jochems

Baroniestraat 2

4841 SK  PRINSENBEEK

Telefoon: 076 - 54 229 40

Mobiel: 06 - 22 800 368